ONDORIOAK
- Gluten
gabeko garagardoa gluten kontzentrazio nuloa edo oso eskasa du,
zeliakoentzat guztiz ziurra dena.
- Garagardo
normala, alkoholgabeko baino gluten kantitate txikiagoa du.
- Alkohol
gabeko garagardoek, jasandako prozesuen arabera, gluten kantitate txikiago
eduki dezakete.
- Hestebeteak
glutena eduki dezakete fabrika berean gluteneko produktuak prozesatzen
badira
- Gominolak
gluten kantitate handia dute
- “Chaskis” paketeak gluten
kantitate txikia dute, 5-10 ppm artekoa.
- Olia
behin birziklatzean ez da horren kaltegarria, glutena kantitate txikietan
agertzen baita.
- Olioa
gero eta aldi gehiagotan birziklatu, gluten kantitate handiagotzen joango
da kaltegarria izatera heldu arte.
- Artobeltzeko
ogia gluten gabekoa da naturatik.
- Okindegietan
zaltzen dituzten produktuak kutsatutak egon daitezke.
- Gehienetan
proteina altuko irinak gluten kantitate handiagoa dituzte.
- Elikagaiak
glutenarekin kutsatzen dira beharrezko neurriak hartzen ez badira.
- Gaitxoasun zeliakoa nahiko
ezaguna da gizartean
- 2 pertsonetatik 1 zeliako bat
ezagutzen du, gutxienez
- Genetika zeliako gaixotasunean
eragina ez daukala uste da
- Gehienok ez dute ezagutzen
gluten kontzeptua
- Gazteek ez dute ezagutzen zeliako
batek jasan dezaken ondorioak glutena hartuz gero
- Gero eta argiago ikusten da
gluten presentzia etiketatuetan
- Helduen jakintasuna gai
honetan, gazteena baino handiagoa da.
- Pertsona gehienek
Españan zeliako gutxiago daudela uste dute.
- Gizartea nahiz eta glutena
beharrezkoa ez ikusi, kopuru handi batek ezingo luke hura gabe bizi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario